Over mij

Travel & Lifestyle blogger 

Instagram, Over mij
Skanör

Mijn passie reizen

Reizen is al jaren mijn grootste passie en dit zijn zowel korte trips in Nederland en Europa en maar ook verre reizen. Ik heb 74 landen bezocht en ik ben nog lang niet uitgereisd! Azië is mijn favoriete werelddeel, maar Iran heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik bekijk graag tempels en moskeeën, ronddwalen in steden, nieuwe hotsspots en hidden gems ontdekken, unieke belevenissen meemaken, in contact komen met locals, luieren op een mooi strand, op de scooter een eiland rondrijden, wandelen in de natuur, zo nu en dan geen mensen om me heen en mezelf af en toe verwennen in een luxe hotel maakt mij gelukkig!

Ik spaar avonturen, leef in het hier en nu en prikkel het liefst al mijn zintuigen tegelijk. Dat is waarom ik reis!

Instagram, Over mij

Wie ben ik?

TRVLMRK staat voor TravelMarieke. Mijn naam is Marieke en ik reis al jaren de hele wereld over. Mijn eerste verre was een reis naar Thailand toen ik 18 jaar was. Sindsdien ben ik besmet met het reisvirus, waar ik nooit meer vanaf ga komen! Ik heb de opleiding Toerisme en Vrijetijdsmanagement in Breda gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar een uitwisselingsprogramma gevolgd in Turkije. Na mijn studie ben ik direct een half jaar gaan backpacken door het prachtige Latijns Amerika en heb ik de Spaanse taal geleerd. De jaren daarna volgden er nog veel meer reizen van een aantal maanden door diverse landen in voornamelijk Azië. Veel reizen heb ik in mijn eentje gemaakt en dat vind ik een heerlijke manier van reizen. Maar ik reis ook graag met vriendinnen om zo nieuwe steden en landen te ontdekken. Backpacken is iets wat ik veel gedaan heb, maar de laatste jaren kies ik ervoor om in een lekker hotel te slapen en in een goed restaurant te eten.

Instagram, Over mij

TRVLMRK

Ik ben in 2015 als hobby begonnen met het online delen van mijn foto’s op mijn Instagramaccount om zo mijn reiservaringen te delen met vrienden, familie en iedereen die het leuk vindt om mij te volgen. Ik had nooit verwacht dat dit uit zou groeien tot een account met inmiddels méér dan 100.000 volgers wereldwijd. Ook ben ik gaan bloggen op een aantal reisplatforms. Dit deed ik allemaal naast mijn fulltimebaan in de bankwereld. In 2017 ben ik gestart met mijn Facebookpagina en ook die pagina is snel gegroeid. Begin 2018 heb ik de knoop doorgehakt om mijn eigen website in het Nederlands en Engels te starten en me volledig te richten op mijn grote passie: het delen van mijn reiservaringen.

Instagram, Over mij